היכן ניתן לקנות את הגרנולה של מנדל?

חשוב לנו שכל אחד יוכל להשיג צנצנת גרנולה מנדל קריספית, טעימה ומלאה בתוספות עשירות ושהיא תהיה זמינה על כל מדף, מבלי להרחיק לחנויות מיוחדות (ואם השיבולים שלנו יכלו לדבר - הן היו מסכימות עם כל מילה). בנוסף להזמנה פה באתר הצנצנות השקופות שלנו עם המדבקה הכחולה מחכות לכך בסניפים ובאון ליין של שופרסל, רמי לוי, יינות ביתן, ויקטורי, סטופמרקט, טיב טעם, AM-PM,קוויק ועוד. ואם לא מצאתם אצלכם בסניף רשמו לנו ואנו נדאג לכך.

איך, כמה ומתי אוכלים גרנולה?
מנת גרנולה מומלצת היא כ- 30 גרם (שזה בערך 3 כפות) ואפשר לאכול אותה בתוספת חלב או יוגורט ופירות טריים, ואפילו כנשנוש בלי כלום. רוב האנשים מעדיפים להתחיל איתה את היום ואוכלים אותה לארוחת בוקר, ויש מי שמעדיף אותה כארוחת ערב או ארוחת ביניים. אנחנו בדעה שאת הגרנולה של מנדל אוכלים כשרוצים ארוחה מאוזנת ומשביעה בכל זמן של היום, אפילו בצהריים.

 

פתיתים כאלה קטנים יכולים להשביע?
הם אולי קטנים, אבל הגודל לא קובע. גרנולה מבוססת על שיבולת שועל, ואם השיבולים שלנו יכלו לדבר הן היו משוויצות ומספרות שזהו אחד מהדגנים עם הערך התזונתי הכי גבוה שיש, עם הרבה ויטמינים, סידן וברזל. שיבולת השועל מכילה הרבה סיבים תזונתיים, ולכן היא משביעה לאורך זמן (וגם תורמת לפעילות סדירה של מערכת העיכול ומפחיתה את רמת הכולסטרול בדם).

ראיתי שתזונאיות ממליצות על גרנולה מנדל. היא באמת בריאה?

בארבע מילים: כן, היא באמת בריאה.ובהרחבה: גרנולה היא מזון בריאות שמכיל כמות אדירה של סיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים וחלבונים. הבעיה מתחילה כאשר לכל הטוב הזה מוסיפים הרבה סוכר, קמח ושמן, אבל אצלנו במנדל אתם יכולים להיות בטוחים ורגועים שאתם עושים משהו טוב לגוף שלכם. את מתכוני הגרנולה שלנו יצרנו יחד עם נבחרת תזונאיות קליניות, כדי שהם יהיו בריאים, מזינים וסופר טעימים, בלי קמחים ותועפות של סוכר, בלי ממתיקים מלאכותיים ועם טחינה גולמית במקום שמן.

מה ההבדל בין גרנולה מנדל לגרנולות אחרות?

או, טוב ששאלת. סוד הטעם והפריכות של הגרנולה שלנו הוא בציפוי השיבולים. אנחנו מצפים אותן אחת-אחת כדי שלכל אחת מהן יהיה טעם עשיר ומשגע. הציפוי מעמיק את הטעם המיוחד של השיבולים, ומשתנה בהתאם למוצר ולטעמו: טחינה, חמאת הבוטנים, חמאת קוקוס או סירופ סילאן שאת כולם אנחנו מייצרים בעצמנו כדי לשמור על טריות ועל הטעם הייחודי של מנדל.אבל זה לא הכול. הגרנולה שלנו ביתית, בריאה ומומלצת על ידי תזונאיות. היא לא מגובשת באשכולות כי אין בה קמחים ותועפות של סוכר, התוספות לא עוברות קלייה ושומרות על הערכים התזונתיים שלהן ובמקום שמן - אצלנו יש טחינה שמלאה בבריאות.

איך מומלץ לאחסן את הגרנולה?

אנחנו מכינים את הגרנולה בתנאי מזג אוויר יבשים שתורמים לטריות שלה, ומיד לאחר ערבוב השיבולים הפריכות עם התוספות הנהדרות, אנחנו מכניסים אותן לצנצנות אטומות היטב. כדי לשמור על הגרנולה קראנצ'ית גם בבית, מומלץ לאחסן אותה במקום קריר ויבש. לאחר הפתיחה סגרו את מכסה הצנצנת היטב כדי שלא תכנס לחות לגרנולה, ומובטחת לכם הנאה פריכה ומתפצחת בפה בכל ביס.

מאיפה מגיע השם מנדל?

פירוש השם מנדל הוא 'שקד' בגרמנית. שקד ושיבולת שועל הם זיווג מושלם של טעם, בריאות ופריכות, וכמו השקדים, גם הגרנולה שלנו היא אוצר של רכיבים מזינים ויתרונות בריאותיים. וחוצמזה ששקדים הם אחד הרכיבים הכי משמעותיים בגרנולה, ואי אפשר בלעדיהם, נכון?

מה מברכים לפני אכילת גרנולה?

אם אוכלים את הגרנולה ישירות מהצנצנת, על הדגנים והזרעים מברכים 'בורא פרי האדמה' ועל הפירות מברכים 'בורא פרי העץ'. אם אוכלים את הגרנולה עם חלב או עם יוגורט - מברכים בברכת 'בורא מיני מזונות'.

אילו גרנולות של מנדל מתאימות לטבעונים?

כשבנינו את המתכונים של הגרנולה חשבנו עליך, ולכן כל המוצרים של מנדל הם טבעוניים! את הדבש שבדרך כלל מוסיפים לגרנולה החלפנו בסילאן טבעי, וסדרת הגרנולות שלנו לא מכילה כלל מוצרים מן החי. היא מאושרת על ידי עמותת ויגן פרנדלי ואפשר לזלול אותה ללא חשש.

למה גרנולה מנדל ארוזה בצנצנת זכוכית?

אם היינו מקבלים שקל על כל פעם ששאלו אותנו למה הגרנולה שלנו בצנצנת, בטח היינו מיליונרים. נכון שזה יותר זול להכניס את הגרנולה לשקית - ואולי יכולנו להיות מיליונרים כבר מהחיסכון בכסף של הצנצנות - אבל אנחנו משקיענים: משקיעים באריזות זכוכית הניתנות למיחזור בשביל השקיפות, הקיימות ואטימות האריזה; משקיעים בנוחות של הלקוחות שלנו עם סגירה חוזרת; ומשקיעים בגרנולה, כי מגיעה לה אריזה שמכבדת אותה.

היכן מיוצרת הגרנולה של מנדל?

את הגרנולה שלנו אנחנו מכינים בדרום רמת הגולן. יש לנו פה סביבה אידאלית לייצור גרנולה, בזכות אוויר יבש ששומר עליה פריכה ומתפצחת, וכאן גם מגדלים במיוחד עבורנו מטע תמרים מזן אמרי עם טעם מיוחד.